Chaudfontaine

Maak kennis met de Chaudfontaine fabriek

Chaudfontaine, een natuurlijk mineraal water, heeft zijn specifieke kenmerken te danken aan een fascinerend reis in een ondergrondse waterfabriek. Die gaat tot wel 1600m diep. Het water zal hier gefilterde worden en mineralen opnemen uit de rotsige ondergrond. Na 60 jaar filtering en natuurlijke bescherming komt het water terug aan de oppervlakte.

Scroll naar beneden en lees ons verhaal
Chaudfontaine
Chaudfontaine

Chaudfontaine is een geologische schat

Chaudfontaine behoort tot een zeer zeldzame subcategorie, die van de thermale waterlagen. Dankzij een uitzonderlijke samenloop van geologische omstandigheden daalt het water van Chaudfontaine tot een diepte van 1600 meter. Het resultaat is een zuiver en evenwichtig mineraalwater dat 37 °C warm is als het aan de oppervlakte komt. Het water van Chaudfontaine wordt gefilterd door de natuur zelf. De filterende kalkstenen en beschermende leistenen die zich tot op 1600 meter diepte bevinden, vormen ingesloten waterlagen en geven het water zijn unieke kwaliteit.

Teken van zuiverheid

Een zuiver water is goed beschermd tegen verontreiniging. Dit een voorwaarde voor een natuurlijk mineraalwater. Het nitraatgehalte van water is een meetbare indicatie van de mate waarin een water beschermd is. Nitraten (NO3) zijn bestanddelen die het water kunnen vervuilen. De laatste decennia is hun aanwezigheid in het milieu sterk toegenomen. Hoe minder nitraten een mineraalwater bevat, hoe beter, want de aanwezigheid van nitraten (NO3) wijst op vervuiling.

De Chaudfontaine fabriek.

Meer ontdekken over de Chaudfontaine fabriek? Bekijk hier onze film.

Bekijk de film

Het water voor iedereen

Chaudfontaine is geschikt voor dagelijks gebruik voor jou en je gezin. Het water bevat geen nitraten en heeft een natuurlijk mineraal evenwicht. Daarom is het dé ideale drank voor baby's, opgroeiende kinderen en hun ouders natuurlijk.

Chaudfontaine Chaudfontaine Chaudfontaine
Chaudfontaine Chaudfontaine Chaudfontaine

Water met een lekkere smaak

De smaak van water wordt bepaald door de zuiverheid en het mineraalgehalte. Een teveel aan bepaalde minerale bestanddelen kan voor een minder aangename smaak zorgen. De uitzonderlijke zuiverheid en het perfecte evenwicht van minerale bestanddelen geeft Chaudfontaine een evenwichtige, zuivere smaak zonder nasmaak.

iTQi Superieure Smaak Award 2015

Bovendien heeft Chaudfontaine de “iTQi Superior Taste Award” (Award voor supérieure smaak) gewonnen, als bewijs van haar goede smaak! De Superior Taste Award is een label op gebied van smaak dat door experts, waaronder Michelin chefs en sommeliers, toegekend wordt. Chaudfontaine is beloond met 3 gouden sterren voor zijn uitzonderlijke smaak.

Chaudfontaine
Chaudfontaine Chaudfontaine