Chaudfontaine | Puur natuur

Puur Natuur Projecten

steunt

Beschermen


Adopteer een boom!

Kom op voor de natuur en draag bij aan een bos en een leefgebied voor planten en dieren. De boswachter plant je boom in een van de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Elke geadopteerde boom wordt door Chaudfontaine verdubbeld.

Inmiddels zijn er meer dan 55.000 bomen geplant. Zo zijn er twee nieuwe bossen tot stand gekomen. De komende jaren zijn er in verschillende natuurgebieden nieuwe bomen nodig in bestaande bossen. Help mee, adopteer een boom en draag zo bij aan nieuwe natuur.

Adopteer een boom

Help!
Red de weidevogels

Het aantal weidevogels holt achteruit. De weides zijn te droog, er wordt te vroeg gemaaid, er is te veel mest en er zijn te weinig insecten. Maar er is een oplossing: door grondaankoop kan Natuurmonumenten hun leefgebieden vergroten en de kuikens gezond opgroeien.

Chaudfontaine steunt Natuurmonumenten.

Doneer en help ook mee

Ontdek de mooiste weidevogelgebieden in Nederland. Natuurmonumenten heeft voor u 6 prachtige wandel- & fiets routes voor u verzameld, boordevol informatie over de lokale natuur en met de routekaartjes in kleur. Vraag het boekje nu gratis aan en geniet van de natuur!

Vraag het boekje gratis aan

Beleven


Op zoek naar een leuke activiteit of een dagje met de familie? Bezoek de mooiste routes van Natuurmonumenten en ervaar de natuur van dichtbij.

Wandelroute

's-Gravelandse buitenplaatsen

Noord Holland

Wandelroute

Waterloopbos

Flevoland

Fietsroute

Loonse en Drunense Duinen

Noord Brabant

Wandelroute

Kaapse Bossen - Doorn

Utrecht

Wandelroute

Zeepeduinen

Zeeland

Kanoroute

Belt-Schutslood in de Wieden

Overijssel

Wandelroute

Nationaal park Dwingelderveld

Drenthe

Puur Natuur Projecten


Wandelroute

's-Gravelandse buitenplaatsen

14 km wandelen | Noord Holland

Een schitterende tulpenboom, een zevenarmige linde of een sprookjesachtige plataan; de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen staan vol met bijzondere bomen. Ontdek ze tijdens deze speciale bomenroute die boswachter Johan van Galen Last heeft uitgestippeld.

De kapitale huizen hebben hun grandeur grotendeels behouden en in de tuinen is de geschiedenis van de aanleg nog te lezen. Geniet van elk van deze buitenplaatsen met hun eigen karakter.

Wandelroute

Waterloopbos

3.4 km wandelen | Flevoland

Havenroute in het Waterloopbos, bij Kraggenburg

Decennia lang deden ingenieurs van het Waterloopkundig Laboratorium hier onderzoek met proefmodellen. Zo liggen in het bos de havens van IJmuiden en het Noordzeekanaal. Een unieke wandeling, ook met de kinderen.

Het ondiepe, stromende water in de modellen zorgt voor unieke natuur. Het bos kent 80 soorten broedvogels en 400 soorten paddenstoelen. Kom langs in het unieke Waterloopbos dat sinds 2016 de status van Rijksmonument heeft.

Fietsroute

Loonse en Drunense Duinen

43 km fietsen | Noord Brabant

Fietsroute Loonse en Drunense Duinen

Terwijl je geniet van prachtige duinen, bossen, heidevelden, stuifzand en vergezichten, fiets je langs lokale boeren waar heerlijke verse streekproducten worden aangeboden, zoals biologisch fruit, asperges, blauwe bessen, kaas en nog veel meer. Neem dus wat kleingeld mee.

Het huidige natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen ligt op een hoge zandrug en hier vind je één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze Brabantse Sahara heeft dertig vierkante kilometer stuifzand dat nog steeds vrij rond kan waaien!

Wandelroute

Kaapse Bossen – Doorn

9.1 km | Utrecht

Hoogtepunten Kaapse Bossen – Doorn

Natuurmonumenten heeft het oorspronkelijk eentonige productiebos omgevormd tot een natuurlijk en gevarieerd bos. En dat levert ook een grote variatie aan dieren en planten op. Luister naar het geroffel van spechten, de appelvink en de bosuil.

Op deze route kom je ook vreemde objecten tegen, zoals de Stenen Tafel en de Doornsche Kei en je geniet je van het spectaculaire uitzicht van de uitkijktoren De Kaap.

Wandelroute

Zeepeduinen

5.6 km | Zeeland

Wandelroute Zeepeduinen

Deze wandeling loopt langs het 13-eeuwse landgoed en kasteel Slot Haamstede op Schouwen-Duivenland en voert door het afwisselende duinlandschap van de Zeepeduinen met schitterende uitkijkpunten.

Om het duingebied gedeeltelijk open te houden, laat Natuurmonumenten in de Zeepeduinen zo’n honderd Shetland-pony’s grazen. Kom langs bij deze prachtige wandelroute, meer dan de moeite waard!

Kanoroute

Belt-Schutslood in de Wieden

10 km | Overijssel

Kanoroute Belt-Schutslood in de Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Door zorgvuldig onderhoud is dit waterrijke natuurgebied een oase van ruimte en rust. Peddel door een kleine versie van het bekende Giethoorn en met een beetje geluk spot je moerasvogels als de roerdomp en bruine kiekendief. Ook zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich thuis in de natte natuur van De Wieden.

Wandelroute

Nationaal park Dwingelderveld

13 km | Drenthe

Wandelroute Nationaal park Dwingelderveld

Het centrale deel van het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied in West-Europa. Hier laat Natuurmonumenten koeien en Drentse heideschapen grazen. Zo blijft het open landschap in stand en zijn planten als klokjesgentiaan en zonnedauw van een toekomst verzekerd.

Tijdens deze gevarieerde wandeling heb je kans op ontmoetingen met de schaapskudde en diverse vlinders, vogels en insecten.

Een ogenblik...


U wordt nu doorgestuurd naar Natuurmonumenten.